E235

Natamycin

Número E E235
Nome Natamycin
Classe Preservatives
Grupos
Detalhes adicionais Preservative, antibiotic
Origem Natural
Fontes comuns Streptomyces natalensis bacteria
Aplicações comuns Cheese, creams, yogurts, sausages, charcuterie, salads.
Observações No adverse effects were observed. The use of antibiotics in foods is completely forbidden.
Avaliação Inócuo

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Condições de uso em categorias alimentares

Número da Categoria Nome da Categoria Nível Máximo (mg/l ou mg/kg como apropriado) Detalhes Restrições/exceções
01.7.2 Ripened cheese1mg/dm2 surface, not present at a depth of 5 mmonly surface treatment of hard, semi-hard and semi-soft cheese
01.7.6 Cheese products (excluding products falling in category 16)1 mg/dm2 surface (not present at a depth of 5 mm)only surface treatment of hard, semi-hard and semi-soft products
08.2.1 Non-heat-treated processed meat1mg/dm2 surface, not present at a depth of 5 mmonly surface treatment of dried cured sausages