E304

Fatty acid esters of ascorbic acid

Número E E304
Nome Fatty acid esters of ascorbic acid
Classe Antioxidants
Grupos Group I
Detalhes adicionais Antioxidant
Origem Sintética
Aplicações comuns Pastry, bakery, biscuits, breakfast cereals, soft drinks, juices, sauces, olives, charcuterie, pizza, breads
Observações No adverse effects were observed. At high doses, may cause diarrhea and kidney stones
Avaliação Inócuo

Pesquise por Fatty acid esters of ascorbic acid em bases de dados científicas

ScienceDirect
SpringerLink
PubMed
Google Scholar
Research Gate

Condições de uso em categorias alimentares

Número da Categoria Nome da Categoria Nível Máximo (mg/l ou mg/kg como apropriado) Detalhes Restrições/exceções
01.5 Dehydrated milk as defined by Directive 2001/114/ECquantum satis 
02.1 Fats and oils essentially free from water (excluding anhydrous milkfat)quantum satisexcept virgin oils and olive oils
07.1.1 Bread prepared solely with the following ingredients: wheat flour, water, yeast or leaven, saltquantum satis 
07.1.2 Pain courant français; Friss búzakenyér, fehér és félbarna kenyerekquantum satisonly Friss búzakenyér, fehér és félbarna kenyerek