Número E
|
E127 |
Nome
|
Erythrosine |
Classe
|
Colours |
Grupos
|
|
Detalhes adicionais
|
Red to violet and even rose color |
Origem
|
Sintética |
Aplicações comuns
|
Sweets, ice creams, dried fruits, drugs and multivitamin supplements |
Observações
|
Improves photosensibility in sensible persons, may cause hyperactivity and mutagenic effects. At long-term may cause cancer in rats. |
Avaliação
|
A evitar |
Pesquise por Erythrosine em bases de dados científicas
Condições de uso em categorias alimentares
Número da Categoria
|
Nome da Categoria
|
Nível Máximo (mg/l ou mg/kg como apropriado)
|
Detalhes
|
Restrições/exceções
|
04.2.3
| Canned or bottled fruit and vegetables | 200 | | only cocktail cherries and candied cherries |
04.2.3
| Canned or bottled fruit and vegetables | 150 | | only bigareaux cherries in syrup and in cocktails |