E153

Vegetable carbon

Número E E153
Nome Vegetable carbon
Classe Colours
Grupos Group II: Food colours authorised at quantum satis
Detalhes adicionais Black color
Origem Natural
Fontes comuns ash produced by burning of wood, coconut shells and other products
Aplicações comuns Caramels, candies, chocolate, biscuits, pastry, spices, black salt, exterior of some cheeses
Observações No adverse reactions were observed.
Avaliação Inócuo

Pesquise por Vegetable carbon em bases de dados científicas

ScienceDirect
SpringerLink
PubMed
Google Scholar
Research Gate

Condições de uso em categorias alimentares

Número da Categoria Nome da Categoria Nível Máximo (mg/l ou mg/kg como apropriado) Detalhes Restrições/exceções
01.7.2 Ripened cheesequantum satisonly morbier cheese
09.2 Processed fish and fishery products including mollusks and crustaceansquantum satisonly fish paste and crustacean paste
09.2 Processed fish and fishery products including mollusks and crustaceansquantum satisonly precooked crustacean
09.2 Processed fish and fishery products including mollusks and crustaceansquantum satisonly smoked fish