E468

Cross-linked sodium carboxy methyl cellulose, cross linked cellulose gum

Número E E468
Nome Cross-linked sodium carboxy methyl cellulose, cross linked cellulose gum
Classe Emulsifiers, Stabilisers, Thickeners and Gelling Agents
Grupos
Detalhes adicionais Stabilizer, thickener
Origem Sintética
Aplicações comuns Sauces, soy drinks, milk, creams, juices, soft drinks, ice creams, biscuits, pastry, bakery, sausages, cheese, flour, chewing gum, gluten-free products
Observações Contradictory information are available, due to the absence of the study of its effects at middle-long terms.
Avaliação Precaução

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Condições de uso em categorias alimentares

Número da Categoria Nome da Categoria Nível Máximo (mg/l ou mg/kg como apropriado) Detalhes Restrições/exceções
11.4.2 Table-top sweeteners in powder form50 000 
11.4.3 Table-top sweeteners in tablets50 000 
17.1 Food supplements supplied in a solid form including capsules and tablets and similar forms, excluding chewable forms30 000