Número E
|
E509 |
Nome
|
Calcium chloride |
Classe
|
Others |
Grupos
|
Group I |
Detalhes adicionais
|
Acidity regulator, enhances firmness in fruits and vegetables, metal binders |
Origem
|
Sintética |
Aplicações comuns
|
Chips, food processed, pre-cooked foods, preserved vegetables and fruits, alcoholic drinks, pastry, flours |
Observações
|
At low doses, may cause digestive problems, while at high doses may lead to vomits, diarrhea, intestinal ulcers and bleeding |
Avaliação
|
A evitar |
Pesquise por Calcium chloride em bases de dados científicas
Condições de uso em categorias alimentares
Número da Categoria
|
Nome da Categoria
|
Nível Máximo (mg/l ou mg/kg como apropriado)
|
Detalhes
|
Restrições/exceções
|
01.5
| Dehydrated milk as defined by Directive 2001/114/EC | quantum satis | | |
01.7.2
| Ripened cheese | quantum satis | | |
01.7.6
| Cheese products (excluding products falling in category 16) | quantum satis | | only ripened products |
04.2.3
| Canned or bottled fruit and vegetables | quantum satis | | |
04.2.4.2
| Compote, excluding products covered by category 16 | quantum satis | | only fruit compote other than apple |
04.2.5.2
| Jam, jellies and marmalades and sweetened chestnut puree as defined by Directive 2001/113/EC | quantum satis | | |
04.2.5.3
| Other similar fruit or vegetable spreads | quantum satis | | |