E620

Glutamic acid

Número E E620
Nome Glutamic acid
Classe Others
Grupos Group I, Glutamic acid — glutamates
Detalhes adicionais Flavor enhancer
Origem Desconhecida
Fontes comuns
Aplicações comuns Chips, snacks, soups (in powder), pâtés, pizzas, charcuterie, sauces, spices, rice, pre-cooked foods, olives, charcuterie, meat products, fish derivatives
Observações At low doses cause excitotoxicity and neurotoxicity being able to quickly destroy neurons. It is also contraindicated in persons suffering neurologic disorders. At high doses, may cause allergic reactions and asthma.
Avaliação A evitar

Pesquise por Glutamic acid em bases de dados científicas

ScienceDirect
SpringerLink
PubMed
Google Scholar
Research Gate

Condições de uso em categorias alimentares

Número da Categoria Nome da Categoria Nível Máximo (mg/l ou mg/kg como apropriado) Detalhes Restrições/exceções
12.1.2 Salt substitutesquantum satis 
12.2.2 Seasonings and condimentsquantum satis