E260

Acetic acid

Número E E260
Nome Acetic acid
Classe Others
Grupos Group I
Detalhes adicionais Preservative, antimicrobials
Origem Natural ou sintética
Fontes comuns wine vinegar
Aplicações comuns Pastry, mayonnaise, sauces, vinegar, meat products, salads, bakery
Observações At low doses is innocuous, but at high doses may be corrosive to gastrointestinal and respiratory tracts.
Avaliação Inócuo

Pesquise por Acetic acid em bases de dados científicas

ScienceDirect
SpringerLink
PubMed
Google Scholar
Research Gate

Condições de uso em categorias alimentares

Número da Categoria Nome da Categoria Nível Máximo (mg/l ou mg/kg como apropriado) Detalhes Restrições/exceções
01.7.1 Unripened cheese excluding products falling in category 16quantum satisonly mozzarella
01.7.4 Whey cheesequantum satis 
04.2.3 Canned or bottled fruit and vegetablesquantum satis 
07.1.1 Bread prepared solely with the following ingredients: wheat flour, water, yeast or leaven, saltquantum satis 
07.1.2 Pain courant français; Friss búzakenyér, fehér és félbarna kenyerekquantum satis 
13.1.3 Processed cereal-based foods and baby foods for infants and young children as defined by Commission Directive 2006/125/EC (19)quantum satisonly processed cereal-based foods and baby foods, only for pH adjustment